ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - Αξίες είναι οι ιδιότητες οι οποίες όσο περισσότερο αναδεικνύονται από το άνθρωπο τόσο περισσότερο τον τοποθετούν στην μεσότητα - 1.ΛΟΓΙΚΗ είναι το μέσον το οποίο οδηγεί στην νόηση η οποία αποδέχεται το ορθόν και τo υπαρκτόν αποκλειστικά μόνο μέσω της αποδεικτικής διεργασίας 2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία θέτει τον άνθρωπο σε απεριόριστη και διαρκή Δυνατότητα δυναμικής, και πρωτίστως βουληματικής πορείας προς την αναζήτηση και εφαρμογή από μέρους του αρχών με την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν νομοτελειακή προσέγγιση 3.ΑΡΕΤΗ είναι γνωσιακή υπεροχή η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις εκδηλώσεις και αποφάσεις, χωρίς το ίδιον όφελος ή η έπαρση να είναι το κίνητρο 4.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως μέσον για την απόδοση διανεμητικά , διορθωτικά ή και με αμοιβαιότητα του δικαίου 5.ΙΣΟΤΗΣ είναι η επακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση , η αξιοποίηση των ευκαιριών όμως εξαρτάται απο τόν καθένα πολίτη ξεχωριστά 6.ΑΦΘΟΝΙΑ είναι η επάρκεια παροχής υλικών και πνευματικών αγαθών καθώς και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή φθόνου 7.ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό 8.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ είναι οτιδήποτε διαπερνώντας μέσα από τις αισθήσεις μας καλύπτει την ευαισθησία που έχουμε έμφυτη μέσα μας 9.ΑΡΜΟΝΙΑ η σύγκλιση, η αρμογή , η σύνδεση διαφορετικών , ή αντιθέτων σε ένα σύνολο με ευρυθμία, ορθή αναλογία και τέλεια συναρμογή 10.ΑΝΔΡΕΙΑ «Ανδρεία εστί έξις ψυχής ακίνητος υπό φόβου, επιστήμη των κατά πόλεμον πραγμάτων, θάρσος πολεμικόν, εγκράτεια ψυχής προς τα φοβερά και δεινά, τόλμη υπηρετική φρονήσεως, ευθαρσία επί θανάτου προσδοκίας, έξις διαφυλακτική λογισμών ορθών εν κινδύνοις» 11.ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ η πορεία και ο τελικός προορισμός της πορείας του ανθρώπου όταν ταυτίζονται με τον λόγο( σκοπό ) της ύπαρξης του 12.ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ Η αυτογνωσία μας για το ποιοι είμαστε από που προερχόμαστε σε ποιό σχέδιο εντασσόμαστε και ποιο προορισμό έχουμε.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Ποιοί "ανακάμπτουν" ... με το Ταμείο Ανάκαμψης;

 Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Οικονόμου: "Στα 11 δισ. ευρώ οι εισροές πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης"

Πριν λίγες μέρες μας ενημέρωσαν τα ΜΜΕ αλλά και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ότι η χώρα μας έλαβε δεύτερη πληρωμή από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 3,6 δισ. Euro. «Με τη δεύτερη πληρωμή, οι πόροι που εισρέουν στη χώρα μας από αυτό το αναπτυξιακό εργαλείο υπερβαίνουν τα 11 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο κύριος Οικονόμου.

Χαρές και πανηγύρια! Μεγάλη επιτυχία πρέπει να είναι, αν κρίνει κάποιος απ’ το όνομα του Ταμείου: Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας! Ω, βέβαια! Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε όλοι οι πολίτες αυτήν την εποχή!  Μετά απ’ την οικονομική κρίση που περάσαμε λόγω πανδημίας αλλά και την ενεργειακή κρίση λόγω της εισβολής στην Ουκρανία είναι ότι πρέπει! Τι είναι όμως αυτό το ταμείο; Ας ερευνήσουμε την ανάκαμψη που θα βιώσουμε και θα απολαύσουμε μετά απο τόσες ταλαιπωρίες ... 

Το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας δημιουργήθηκε απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση προς στήριξη στα κράτη μέλη, τον Ιούλιο του 2020, ως ένα εργαλείο ανάπτυξης. 750 δις θα μοιραστούν στα 27 κράτη-μέλη ως εξής: 390 δις με την μορφή επιχορήγησης και 360 δις ως Δάνειο. Η Ελλάδα θα λάβει € 31 δισ., εκ των οποίων τα € 18 δισ. θα διατεθούν σε επιχορηγήσεις και τα € 13 δισ. σε δάνεια. Βασική προϋπόθεση είναι να παρουσιαστεί Σχέδιο που θα προωθεί την Πράσινη Ανάπτυξη και την Ψηφιακή Μετάβαση από Δημόσιο ή Ιδιωτικό Φορέα. Δηλαδή μπορεί να είναι κάποιο υπουργείο, ή Ιδιωτική επιχείρηση, ίδρυμα κτλ.

Γνωρίζουμε όμως ... ότι για να πάρει επιχορήγηση μια επιχείρηση πρέπει να μην έχει οφειλές προς το Δημόσιο. Όταν 4,2 εκατομμύρια ΑΦΜ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία (ΑΑΔΕ), αυτό σημαίνει πως ένας τεράστιος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων ξεχνάει εντελώς το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τότε για ποιους είναι αν όχι για τους πολίτες ή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις;

Κάνοντας μια μικρή περιήγηση στο site  greece20.gov.gr μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τις αποφάσεις ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης. Δηλαδή εγκεκριμένα ποσά λόγω κατάθεσης συγκεκριμένου σχεδίου, που βασίζεται στην Πράσινη Ανάπτυξη και Ψηφιακή Μετάβαση. Είναι πάρα πολλές και χρειάζεται μέρες ή εβδομάδες κάποιος να τις ψάξει! Μεγάλη εντύπωση όμως μας προκάλεσαν τα παρακάτω που βρήκαμε στην κατηγορία Αποφάσεις ένταξης σελ. 12.

Ας παραθέσουμε λοιπόν κάποια δείγματα ώστε να δούμε ποιοι "ανακάμπτουν" ...

Έργο «SUB.6.6 Καλλιτεχνικά Έργα της ELEUSIS 2023»
Τι Πράσινη Ανάπτυξη και Ψηφιακή Μετάβαση μπορεί να έχουν τα καλλιτεχνικά έργα;;

«Sub.1.38 Αποκατάσταση τριών (3) μεταβυζαντινών εκκλησιών στον Έβρο»
«SUB. 1.34 Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγ. Θεράποντος Μυτιλήνης»
«Sub.1.28 Αποκατάσταση του Ναού "Άη-Γιαννάκηδες" στο Άνω Βαθύ Σάμου»
«Sub.1.35 Στερέωση Βραχώδους Εξάρματος και μέτρα προστασίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πέτρας Λέσβου»
Η Αποκατάσταση εκκλησιών τι σχέση έχει με την Πράσινη Ανάπτυξη και την Ψηφιακή Μετάβαση; Το κράτος τι δουλεία έχει να αιτείται στην Ε.Ε. χορηγίες για αποπεράτωση εκκλησιών; Η Εκκλησία με τόσα Δις και Τρις περιουσία που διαθέτει, και τόνους χρυσού, παίρνει επιχορηγήσεις απ’ την Ε.Ε.; Με αμύθητη αφορολόγητη περιουσία χρειάζεται Ανάκαμψη; Από τι;

Και παρακάτω διαβάζουμε: «Sub.1.30 Αποκατάσταση Τεμένους Βαγιαζήτ» στο Διδυμότειχο! Μέχρι και τα Μουσουλμανικά Τεμένη φροντίζουν και αναστηλώνουν ...

Αυτές λοιπόν είναι οι προτεραιότητες τους για Ανάκαμψη και Ανθεκτικότητα της οικονομίας; Με αυτόν το έρμο τον Έλληνα πολίτη ποιος θα ασχοληθεί ... Που ξεροσταλιάζει περιμένοντας το market-pass των 22 ευρώ τον μήνα … διότι τα super-market έγιναν απλησίαστα απόρθητα φρούρια για τον μέσο πολίτη ... Και διαβάζουμε σήμερα … 480.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης έδωσε η ΔΕΗ … ;;;

Ποιος βλέπει αυτά τα στοιχεία και δεν θυμώνει;

Λίγο να ψάξει κάποιος πέρα από αυτά που του σερβίρουν τα (πληρωμένα) ΜΜΕ και διαπιστώνει ξανά την κοροϊδία, το ψέμα, την αδικία και το κλέψιμο που πέφτει εις βάρος του που έτσι κι αλλιώς βιώνει εδώ και χρόνια ….

Ως πότε;;

Καθένας πρέπει να δώσει μια απάντηση ... πρώτα στον εαυτόν του ...

Ως πότε θα το επιτρέπει;;


Σύνταξη: Eιρήνη Σιδέρη

ΠΗΓΗ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΔΩΡΟΣ:2665300856


         

SACRED ELLANIA TEXTS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ