ΤΑ ΑΞΙΑΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - Αξίες είναι οι ιδιότητες οι οποίες όσο περισσότερο αναδεικνύονται από το άνθρωπο τόσο περισσότερο τον τοποθετούν στην μεσότητα - 1.ΛΟΓΙΚΗ είναι το μέσον το οποίο οδηγεί στην νόηση η οποία αποδέχεται το ορθόν και τo υπαρκτόν αποκλειστικά μόνο μέσω της αποδεικτικής διεργασίας 2.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία θέτει τον άνθρωπο σε απεριόριστη και διαρκή Δυνατότητα δυναμικής, και πρωτίστως βουληματικής πορείας προς την αναζήτηση και εφαρμογή από μέρους του αρχών με την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν νομοτελειακή προσέγγιση 3.ΑΡΕΤΗ είναι γνωσιακή υπεροχή η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις εκδηλώσεις και αποφάσεις, χωρίς το ίδιον όφελος ή η έπαρση να είναι το κίνητρο 4.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως μέσον για την απόδοση διανεμητικά , διορθωτικά ή και με αμοιβαιότητα του δικαίου 5.ΙΣΟΤΗΣ είναι η επακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση , η αξιοποίηση των ευκαιριών όμως εξαρτάται απο τόν καθένα πολίτη ξεχωριστά 6.ΑΦΘΟΝΙΑ είναι η επάρκεια παροχής υλικών και πνευματικών αγαθών καθώς και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή φθόνου 7.ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό 8.ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ είναι οτιδήποτε διαπερνώντας μέσα από τις αισθήσεις μας καλύπτει την ευαισθησία που έχουμε έμφυτη μέσα μας 9.ΑΡΜΟΝΙΑ η σύγκλιση, η αρμογή , η σύνδεση διαφορετικών , ή αντιθέτων σε ένα σύνολο με ευρυθμία, ορθή αναλογία και τέλεια συναρμογή 10.ΑΝΔΡΕΙΑ «Ανδρεία εστί έξις ψυχής ακίνητος υπό φόβου, επιστήμη των κατά πόλεμον πραγμάτων, θάρσος πολεμικόν, εγκράτεια ψυχής προς τα φοβερά και δεινά, τόλμη υπηρετική φρονήσεως, ευθαρσία επί θανάτου προσδοκίας, έξις διαφυλακτική λογισμών ορθών εν κινδύνοις» 11.ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ η πορεία και ο τελικός προορισμός της πορείας του ανθρώπου όταν ταυτίζονται με τον λόγο( σκοπό ) της ύπαρξης του 12.ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ Η αυτογνωσία μας για το ποιοι είμαστε από που προερχόμαστε σε ποιό σχέδιο εντασσόμαστε και ποιο προορισμό έχουμε.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Απολιγνιτοποίηση σημαίνει να καις τον Ελληνικό Λιγνίτη εκτός Ελληνικών συνόρων

 




Τι είναι η απολιγνιτοποίηση, τι σημαίνει για την Ελλάδα

Ουσιαστικά πρόκειται για την προβλεπόμενη μείωση και τελικά παύση της χρήσης του λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στο σύνολο των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν σήμερα 152.000 MW τροφοδοτούμενα με λιθάνθρακα, φαιάνθρακα/λιγνίτη. Εξ αυτών, λιγότερο από το 4% αντιστοιχεί στα λιγνιτικά MW της ΔΕΗ, τα οποία είναι εγκατεστημένα κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και σε σημαντικά μικρότερο βαθμό στη Μεγαλόπολη.

Η απεξάρτηση της οικονομίας από το ρυπογόνο καύσιμο του λιγνίτη αποτελεί βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης ,η δε εθνική πολιτική αποτυπώθηκε στο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας και Κλίματος, ΕΣΕΚ , στο οποίο ενσωματώθηκε ο στόχος της πλήρους απολιγνιτοποίησης της χώρας έως το 2028. 

 Ο στόχος της απολιγνιτοποίησης υποστηρίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο την φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη Ήπειρος, συμβαδίζει πλήρως με τις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις αλλά και με τα οικονομικά δεδομένα. Ταυτόχρονα, κατατάσσει την Ελλάδα στην εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής μετάβασης.

Η μετάβαση αυτή μακριά από τον λιγνίτη είναι εφικτή και θα μπορέσει να υποστηριχθεί λόγω του ισχυρού δυναμικού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαθέτει η Ελλάδα, οι οποίες θα αποτελούν το βασικό εθνικό ενεργειακό μας πόρο στο ενεργειακό μείγμα.


Γιατί η Απολιγνιτοποίηση


Καταρχήν για την υγεία και το περιβάλλον. Το «βρώμικο» κάρβουνο έφερε πάρα πολλά προβλήματα υγείας όλα αυτά τα χρόνια στους εργαζόμενους και τους κατοίκους των λιγνιτικών περιοχών.  Η αιωρούμενη σκόνη στην ατμόσφαιρα είναι η κύρια απόδειξη. Απ΄την άλλη, το να εκλύονται περίπου 300.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με 1,1 εκατομμύρια στρέμματα δάσους, επιβαρύνει αφάνταστα το περιβάλλον, επιτείνοντας τις  συνθήκες που οδηγούν  στην κλιματική κρίση που ζούμε τελευταία.

Ο λιγνίτης έχει φθίνουσα  οικονομική απόδοση. Όντας χαμηλής θερμιδικής απόδοσης και με την εντυπωσιακή πρόοδο στις τεχνολογίες ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας το κόστος των οποίων βαίνει  συνεχώς μειούμενο,  η καύση λιγνίτη για την παραγωγή ενέργειας έχει ολοένα και υψηλότερο οικονομικό κόστος.  Σ’ αυτό συντελεί και η υποχρεωτική εφαρμογή και στη χώρα μας μετά το 2013 του συστήματος (ETS)  των αγορών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (CO2), με αποτέλεσμα, αν ξεπερνιέται  ο δείκτης εκπομπών ρύπων, να επιβαρύνεται το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Πρέπει να πάψει η «μονοκαλλιέργεια» του λιγνίτη. Στην Ελλάδα, ιδίως οι  περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, η τοπική οικονομία έχει εγκλωβιστεί εδώ και δεκαετίες στην κυριαρχία της δραστηριότητας εξόρυξης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Η εξάρτηση αυτή είναι αδιέξοδη και στερεί τις περιοχές  αυτές από άλλες οικονομικές δραστηριότητες με μεγαλύτερες προοπτικές για τους κατοίκους και την ποιότητα ζωής τους. 

Όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω είναι η άποψη η γνώμη επιβολής απο την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΔΑΜ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη εφαρμόζεται η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας.


Με τον ν. 4956/2022 ΦΕΚ 140 Α΄19/ΙΟΥΛΙΟΥ/2022 η κυβέρνηση προχωράει στην απολιγνιτοποίηση στο Αμύνταιο ,Κλειδί, Μεγαλόπολη, Πτολεμαϊδα και μεταβιβάζει οπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με την παρ.5 του αρθρου 155 του ν.4759/2021 στήν ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ όλα τα περουσιακά στοιχεία των λιγνιτικών περιοχών χωρίς να διευκρινίζει αν μεταβιβάζονται και τα δικαιώματα εξόρυξης από τις λιγνιτικές μονάδες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με συμφωνία πούλησε στα Σκόπια 1.000.000 τόνους λιγνίτη και 250.000 τόνους μαζούτ για τις ανάγκες επιπλέον παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κρατικής εταιρίας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ESM, Βάσκο Κοβάτσεφσκι.

Το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής των Σκοπίων που βρίσκεται στα Bitola (Μοναστήρι οπως λεγόταν πρίν τη χάραξη των συνόρων) δουλεύει κανονικά με λιγνήτη τον οποίο εισάγει από την Ελλάδα. Είναι τεχνολογίας του 1950, δίχως φίλτρα δουλεύει κανονικά.


Όλο το καυσαέριο έρχεται στον νομό Φλώρινας ο οποίος απέχει 10km από τα σύνορα. Το δε εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μελίτη Φλώρινας το οποίο είναι ακριβώς απέναντι στα 15km, από τα πλέον σύγχρονα με φίλτρα υψηλής παρακράτησης της τέφρας δεν λειτουργεί όπως φαίνεται προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη. Σε καθημερινή βάση 120 επικαθούμενα φορτηγά μεταφέρουν απο την γύρω περιοχή τον λιγνήτη στα Σκόπια. Κατά τα άλλα εξαρτιόμαστε από το Φυσικό αέριο που αυτή την στιγμή πετάει στα ύψη.


Η πηγή των πληροφοριών για το εργοστάσιο στα Σκόπια είναι από εδώ.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Αειφορίας και Τουρισμού της Αυστρίας αναφέρει στην ετήσια δημοσίευση «WORLD MINING DATA», συγκεντρώνεται και επεξεργάζεται στατιστικά η παραγωγή 63 ορυκτών πόρων σε 169 χώρες. Παρουσιάζει λεπτομερείς πληροφορίες ως πίνακες για την παραγωγή των 63 ορυκτών (κατανεμημένα ανά ηπείρους, ομάδες χωρών, κατάσταση ανάπτυξης, κατά κεφαλήν εισόδημα, οικονομικά μπλοκ, πολιτική σταθερότητα, μεγαλύτερους παραγωγούς κ.λπ.) και την παραγωγή πόρων σύμφωνα με τις χώρες παραγωγής.

Εκθέσεις του 2015 εώς 2022 της World Mining Data δείχνουν ότι ο Συντελεστής μετατροπής λιγνίτη (μετρ. t σε TCE = τόνους ισοδύναμα άνθρακα) για την Ελλάδα είναι ο μικρότερος από όλες τις χώρες.



Συντελεστής μετατροπής λιγνίτη (μετρ. t σε TCE = τόνους ισοδύναμα άνθρακα):

0,19 Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία

0,29 Γερμανία

0,30 Αφγανιστάν, Αλγερία, Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Βέλγιο, Λευκορωσία, Μπουτάν, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Μπουρούντι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Αίγυπτος, Eswatini, Αιθιοπία, Φώκλαντ/ Νησιά Μαλβίνας, Φινλανδία, Γεωργία, Αϊτή, Ονδούρα, Ινδονησία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισραήλ, Τζαμάικα, Καζακστάν, Κορέα Βόρεια, Νότια Κορέα, Κιργιστάν, Μαλάουι, Μαλαισία, Μάλι, Μεξικό, Μογγολία, Μαρόκο, Μοζαμβίκη, Νεπάλ, Ολλανδία, Νέα Καληδονία, Νίγηρας, Νορβηγία, Ομάν, Πολωνία, Ρουάντα, Σιέρα Λεόνε, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Άγιος Βικέντιος/Γρεναδίνη, Σουηδία, Ταϊβάν, Τατζικιστάν, Τανζανία, Τουρκμενιστάν, Υπόλοιπη Ανατολική Ασία (SWL), Υπόλοιπες Ανατολικές Ευρώπη, πρώην ΕΣΣΔ/ΚΑΚ, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουρουγουάη, Ουζμπεκιστάν, Βενεζουέλα, Ζαΐρ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε

0,32 Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κόσοβο, Σερβία και Μαυροβούνιο, Σλοβενία, πρώην Γιουγκοσλαβία

0,33 Αυστραλία, Καμπότζη, Δανία, Ινδία, Ιαπωνία, Λάος, Μαδαγασκάρη, Μιανμάρ, Νιγηρία, Πακιστάν, Περού, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Βιετνάμ

0,36 Ιταλία

0,40 Κίνα, Γαλλία, Ουγγαρία

0,45 Ρωσία

0,50 Αλβανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

0,58 Πορτογαλία





https://www.world-mining-data.info/?World_Mining_Data___Definitions


Με λίγα λόγια η απολιγνιτοποίηση είναι η μεγαλύτερη απάτη  στην χώρα μας στον βωμό των συμφερόντων της Πράσινης Ανάπτυξης.

Από όσο γνωρίζουμε σε συμφωνία για την απολιγνιτοποίηση μέχρι το 2038 κατέληξαν η κυβέρνηση της Γερμανίας με τα ομόσπονδα κρατίδια.

Η Ελλάδα γιατί δεν επιδίωξε να απολιγντιοποιήσει τις μονάδες της  σε μελλοντική ημερομηνία αφού εκπέμπει τους μικρότερους ρύπους άνθρακα από όλες τις χώρες? 
Την στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από φθηνό ρεύμα και οι πολίτες της πληρώνουν εξωφρενικές τιμές στους λογαριασμούς ρεύματος η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει την χώρα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις ,προσπαθεί να μεταφέρει στους πολίτες ακριβό ρεύμα με την μεταστροφή του σε φυσικό αέριο στους τομείς της ενέργειας ,την λιδια στιγμή πουλά τον Λιγνίτη μας γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ανάγκης ενέργειας θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί.

Η βιομηχανία στην Ελλήνων Πολιτεία θα είναι σημαντικό καθήκον της ετσι ώστε να ανακάμψει η οικονομική και βιομηχανική δραστηριότητα.


Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.


Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.


Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.


Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.


Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.


Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.


Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.


Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.


Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.


Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.


Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Ενημερώσου: https://www.e-sy.gr/


    ΠΗΓΗ


 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES &

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΑΝΔΩΡΟΣ:2665300856


         

SACRED ELLANIA TEXTS

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ